Heft in eigen hand.

publicatie: 19-02-2018

Graag wil ik jullie en je leden attent maken op Open Dag van Bernhoven op zaterdag 17 maart a.s. en op de trainingen Samen beslissen met je arts, Hoe doe je dat? die Bernhoven op een aantal data organiseert.

Na de succesvolle training ‘Heft in eigen hand’ organiseert Bernhoven opnieuw in samenwerking met Zorgbelang Brabant trainingen om patiënten de regie over hun eigen gezondheid te geven.

‘Samen beslissen met je arts. Hoe doe je dat?’ is het motto van een ruim twee uur durende training waarin de patiënt handvatten krijgt aangereikt die helpen om daadwerkelijk de regie in eigen hand te houden.

Welke behandelkeuzes maak je en hoe neem je een beslissende rol? Om dat goed te kunnen, moet je wel het goede gesprek voeren met je arts en/of de verpleegkundige. Zodat je samen kunt beslissen wat de beste keus is in jouw specifieke omstandigheden.

Tijdens de training krijgt u verschillende handvatten om de regie over uw eigen leven te voeren ondanks ziekte of beperking.

·         U krijgt inzicht in hoe u uw eigen rol in uw zorg- en/of genezingsproces kunt vergroten;

·         U weet wat u uw behandelaar/arts wel of niet kan vragen;

·         U krijgt concrete tips die u helpen een consult goed voor te bereiden;

·         U leert over manieren om gezamenlijk met uw behandelaar/arts een besluit te vormen.

·         Ervaringsdeskundigen van Zorgbelang Brabant vertellen hoe zij, na een ingrijpende ervaring, het heft (weer) in eigen handen hebben genomen. Wat hebben zij gedaan om hun rol in hun zorgproces te vergroten? Wat hebben ze hierin gemist en wat hadden zij, achteraf gezien, anders willen doen? Hoe geven zij invulling aan kwaliteit van leven?

Meldt u zich ook aan?

Per training kunnen maximaal twintig mensen meedoen en een training duurt ongeveer 2,5 uur. U kunt zich voor een van de volgende data aanmelden:

·         28 februari: 9.30-12.00uur

·         5 maart: 14.30-17.00 uur

·         21 maart: 14.30-17.00 uur

·         4 april: 9.30-12.00 uur

·         19 april: 14.30-17.00 uur

U kunt zich aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen op onze website: www.bernhoven.nl/aanmeldensamenbeslissen. Bij voldoende belangstelling volgen ook na deze datum nog enkele trainingsbijeenkomsten.

Voor jullie informatie heb ik een poster voor deze trainingen bijgevoegd en tevens de poster voor de Open Dag op zaterdag 17 maart a.s.

Met vriendelijke groet,

Mirjam Jonker

Medewerker pr en communicatie

Communicatie en Relaties

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen
rpv-oss.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!