Tai Chi

Tai Chi

 

Tai Chi is duizenden jaren geleden in China ontwikkeld en begon als een verdedigingssport. In de loop der jaren is deze bewegingsleer uitgegroeid tot een systeem ter bevordering van de gezondheid van lichaam en geest en de balans tussen deze twee. Men ontdekte dat het met volle aandacht bij de beweging zijn (mindfulness), rust in het hoofd bracht. De vloeiende bewegingen, op het ritme van de ademhaling, hielpen de energie (Qi) beter te laten stromen.

 

Het beoefenen van de Tai Chi vorm verbetert de lichaamshouding, versterkt de wervelkolom en laat de energie in meridianen, bloedvaten en lymfekanalen beter stromen. Door de rustige bewegingen worden de organen gemasseerd, het zenuwstelsel en de spijsvertering versterkt en de ademhaling gaat zich verdiepen. Spieren en gewrichten worden sterker en soepeler. Er komt een bewuster omgaan met spanning en ontspanning, waardoor de weerbaarheid tegen stress en ziekten toe neemt.

 

Op de woensdagmiddag beoefenen we een Tai Chi vorm van 48 bewegingen, die vloeiend en aaneengesloten uitgevoerd worden (de korte Yang vorm). Daarnaast komen vele Qi Gong oefeningen aan bod om de verschillende organen extra te stimuleren. Qi Gong betekent letterlijk ‘het versterken van je vitale levensenergie’. Door Qi gong te beoefenen, ga je de energiestroom leren voelen en op den duur leren sturen.

Zowel de Tai Chi als de Qi Gong worden in een rustig tempo uitgevoerd, dat door iedereen te volgen is. Het sturen van de aandacht, de ademhaling en het vloeiend bewegen is van belang en dit alles gaat zonder belasting. Naar behoefte kan men zittend of staand meedoen, ieder naar eigen vermogen en kunnen.

 

Ieder is welkom om een les op de proef mee te doen en te ervaren wat Tai Chi en Qi Gong is.

Op Woensdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur vinden de lessen plaats in:

Cultureel Centrum de "Pas"  in Heesch

 

U kunt contact opnemen met het secretariaat om geheel vrijblijvend een proefles mee te maken.

tel: 0412-451683

 

                                        

 

Tai Chi

Woensdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur in de Pas in Heesch

lessen kosten  € 6.50 per les.

 

 

Inloggen
rpv-oss.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!