Yoga

Ontdek de kracht van Yoga!

 

Bij yoga wordt vaak gedacht dat je of heel lening moet zijn of dat het heel zweverig is. Maar gelukkig wordt met toenemende mate het tegendeel bewezen! Wereldwijd ontdekken steeds meer mensen de vele positieve effecten van het beoefenen van yoga op hun gezondheid.

Als we het hebben over yoga, dan hebben we het niet alleen maar over gymnastische oefeningen om het lichaam soepeler en sterker te maken. Met yoga bedoelen we ook een stukje filosofie over (invloed hebben op) de werking van de geest, leren we ademhalingstechnieken en oefeningen die je helpen je ademhaling en energiehuishouding te reguleren en doen we meditatie om de geest nog verder tot rust te brengen. En juist dit hele pakket maakt yoga anders dan sporten.

 

Uit vele onderzoeken is al bewezen dat bewegen veel beter is dan stilzitten; de uitdrukking ‘rust roest’ is niemand vreemd. Maar juist het met aandacht uitvoeren van een beweging of yogahouding, het leren om aanwezig te zijn met dat wat er is, leren om de ademhaling te reguleren en het ontspannen van de geest, geven de vele voordelen. Zoveel voordelen dat in Amerika zelfs al 1 op de 10 mensen aan yoga doet!

In het Johns Hopkins Arthritis Centre in Baltimore is onderzoek gedaan naar de invloed van het beoefenen van yoga door mensen met reuma. Uit dat onderzoek is gebleken dat de mensen met reuma die meededen aan dat onderzoek, al na 8 weken yoga beoefenen, een vermindering van hun pijnklachten ervaarden, meer energie voelden en daardoor ook een betere algehele stemming kregen. Ook waren zij beter in staat om thuis en op het werk lichamelijke taken te verrichten. Als je wilt lees je op internet meer inhoudelijke informatie over dit onderzoek; de onderzoekster is Susan Barlett, als hoofddocent geneeskunde verbonden aan het Centre.

 

Ook in Nederland is deze opmars van yoga niet meer weg te denken! En natuurlijk komen in ons mooie yogacentrum in Oss, Yogacentrum Stilte in Beweging, steeds meer mensen die op zoek zijn naar een manier van bewegen die gezond is voor het lichaam en helpt bij allerlei klachten. Ook horen we steeds vaker de behoefte aan manieren om te kunnen ontspannen. Hoe meer je het lichaam en je geest op allerlei lagen kunt ontspannen, hoe meer bevorderlijk de uitwerking op de algehele (lichaam en geest) gezondheid zal zijn.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens de yogales speciaal voor mensen met reuma zullen al de eerder genoemde aspecten aan bod komen, waarbij er ook voldoende mogelijkheid is voor maatwerk. In het yogacentrum hebben we allerlei materialen (die in de yogawereld ‘props’ worden genoemd) die we kunnen gebruiken om te ondersteunen bij het uitvoeren van oefeningen. De yogalessen zullen een combinatie zijn van diverse stijlen: hatha yoga, yin yoga en een beetje mindfulness. De les zal worden gegeven door een ervaren en klassiek geschoolde yogadocent (Judith).

 

Voor de yogales is het belangrijk dat je gemakkelijk en los zittende kleding draagt, aangepast aan de temperatuur van het moment. (Je kunt bijvoorbeeld warme sokken en een warm vest meenemen dat je eventueel uit/aan kunt doen naar behoefte).

 

 

Yoga Centum “Stilte in beweging” Oss

Duur: 75 minuten  onder begeleiding van ervaren klassieke yoga docent

€ 5,50 per les

Woensdag                   13.00 uur tot 14.15 uur

Inclusief thee 

 

Voor meer informatie kunt u bellen of mailen naar:

Ingrid van Waardenburg. Tel: 0412-451683

 

 

Locatie van Yogacentrum Stilte in Beweging: Verdistraat 87, 5343 VD Oss.

Het yogacentrum bevindt zich niet direct aan de straatkant, maar aan de achterzijde van het grote witte kantorencomplex. Als je met je gezicht naar het witte gebouw staat, kun je rechts daarvan een smal steegje in langs een ijzeren hek (zie foto). Je komt dan bij het yogacentrum uit. Er is voldoende parkeergelegenheid bij het centrum zelf, je hoeft niet aan de straat te parkeren.

 

 

Inloggen
rpv-oss.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!